Goede stijl kan niet gelijk gesteld worden aan de juiste pasvorm. Echter zijn er wel aantal stijltips voor lange mannen die hen verder kunnen helpen om kleding te vinden dat past bij hun proporties. Een van de belangrijkste stijlregels voor lange mannen is in de breedte werken. Dit betekent niet dat de gemiddelde lengte behoren tot dé beste lengtes. Het gaat erom dat je lang en elegant oogt en niet zoals een lange stengel.

 

Stijlregel voor lange mannen: Profiel

Je silhouet is een belangrijke factor bij het uitvoeren van de stijltips voor lange mannen. Een strak zittende outfit doet je er slanker uitzien en dat benadrukt je lengte. Echter zitten grote maten vaak anders los en slordig. Het beste is om voor iets te zoeken dat niet te strak zit, maar ook niet slonzig valt. Een belangrijke stijlregel voor de lange man is door zachte stoffen te gebruik. Deze draperen mooi met de vorm van je lichaam. Gelaagde kleding behoort ook tot de stijlregels voor lange mannen. Laagjes kleding dragen geeft volume en breekt je lange profiel af. Wol is een andere stof dat goed werkt. Het oogt niet slonzig of te wijd. Stijve katoen, canvas of denim kan onhandig hangen en baggy of stijf ogen. Zoek naar de zachtere versies van deze stoffen die vrijer bewegen en goed passen.

 

Stijlregel voor lange mannen: Coördinerende boven- en onderkant

Een continue doorlopende strook van een tint zal de lengte benadrukken. Als je jouw lengte niet wilt beklemtonen dan kun je je beter aan de volgende stijlregels voor lange mannen houden. Draag verschillende kleuren aan de boven- en onderkant. Streef ook naar een goede balans tussen de lengte van je romp en benen, zodat ze in verhouding staan . Als je romp bijzonder lang is, vermijd dan een broek met een lage taille. Het dragen van verschillende kleuren is eenvoudig met minder formele outfits. Een broek en een T-shirt, hemd of jas kunnen met gemak van contrasterende kleuren zijn. In het geval van een pak is het voor lange mannen een ander verhaal. Volg voor een pak de volgende stijltips voor lange mannen. De jas en broek zijn altijd dezelfde kleur, maar een patroon op stropdas of een riem verzorgen een beetje variatie.

 

Stijlregel voor lange mannen: Patronen, kleuren en textuur

Kende jij de volgende stijlregel voor lange mannen? Lichtere tinten hebben de neiging om minder nadruk te leggen op je lengte. Kies daarom voor mid-blauw, bruin of grijs in plaats van zwart of zeer donkere tinten. Dit is vooral nuttig bij de keuze van kostuums voor lange mannen. Vooral broeken en overhemden in kaki, camel en pasteltinten zijn een goede keuze. Past het allemaal niet in je kast? Overweeg gerust eens om een paar extra kledingrekken te kopen.

 

Verticale strepen leggen de nadruk op de lengte. Volg daarom de volgende stijltips voor lange mannen.  Kies voor horizontale strepen. Formele shirts zijn ongewoon in horizontale strepen, maar eventuele extra details zoals een zak, logo of monogram breekt de lengte. Hetzelfde principe geldt voor de textuur.