De oplaadbare sigaret is tegenwoordig al bijna niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Niet dat er zo ontzettend veel mensen gebruik maken van de oplaadbare sigaret, maar steeds meer winkels bieden het alternatief voor gewoon roken aan.

 

De oplaadbare sigaret wordt ook wel e-sigaret of elektronische sigaret genoemd. De e-sigaret werd door de Chinese apotheker Hon Lik op de markt gebracht als hulpmiddel om te stoppen met roken. Een elektrische sigaret bestaat uit een elektrisch element dat een onder druk staande vloeistofstraal in een propyleenglycol oplossing verdampt. Daardoor ontstaat er een soort rookachtige damp, welke kan worden ingeademd net als een gewone sigaret. Hierbij komt de nicotine ook via de longen in de bloedbaan.

 

Waarom oplaadbare sigaretten roken?

Veel mensen stappen over van het roken van gewone sigaretten naar elektrisch oplaadbare sigaretten. Door het roken van elektrische sigaretten wordt het makkelijker om van het roken van ouderwetse sigaretten die vol met afvalstoffen zitten af te komen. Elektrisch roken heeft vele voordelen ten opzicht van het roken van normale sigaretten.

  • Het roken van e-sigaretten is op de lange termijn stukken goedkoper. Koop je bijvoorbeeld oplaadbare sigaretten van i-slide.nl, dan zul je een eenmalige investering moeten doen, voor de portable charging case, maar daarna ben je stukken goedkoper uit. De aanschaf van een pakje navulverpakkingen kost bijna €10,- waarmee je makkelijk 1250 trekjes kunt nemen. Dit is te vergelijken met 125 ouderwetse sigaretten.
  • Elektronisch roken geeft geen geur af. Als je binnen rookt, zullen anderen daar geen last van hebben. Ook heb je geen last van stinkende kleren en haren.
  • Je hoeft niet meer te vragen om een vuurtje of een asbak, daarnaast hoef je ook geen rekening meer te houden met rookvrije zones.
  • Naast dat je zelf veel minder schadelijke stoffen binnenkrijgt, zullen ook andere mensen geen last meer hebben op het gebied van meeroken.