De aandacht trekken naar blauwe ogen brengt meer met zich mee dan het kiezen van de juiste kleur oogschaduw. Er zijn technieken die ze nog meer tot leven kunnen brengen. Looks voor overdag vragen om meer subtielere kleuren terwijl ‘s avonds geëxperimenteerd kan worden met een rijker scala van kleuren en stijlen die je ogen nog levendiger en opvallender zullen maken.

 

Kies de juiste kleuren

Zorg ervoor dat je de juiste kleuren voor blauwe ogen in huis hebt voordat je bepaald hoe je je make-up wilt dragen. De ultieme kleuren zijn warme tinten zoals brons, koper, abrikoos, goud en geel. Vrouwen met blauwe ogen kunnen ook grijs, zilver, paars en blauw dragen, zolang het past of lichter is dan de kleur blauw van de ogen.

 

In de plooi

De perfecte look voor overdag voor blauwe ogen creëer je door witte, ivoren of bot kleurige tinten over het ooglid en onder het wenkbrauw te gebruiken. Kies welke warme tint je wilt gebruikten (brons, goud, geel, blauw of paars) in de arcadeboog (plooi van het oog). Meng de tinten goed, zodat slechts een fractie van de kleur te zien is wanneer het ogen is geopend.

 

Gekleurde eyeliner

Breng gekleurde eyeliner aan op je wimpers, zowel boven als onder, voor een oogschaduw vrije look die de aandacht naar je blauwe ogen trekt. Celebrity Make-up artiest Carmindy raadt een chocolade bruine kleur oogliner aan. Ben je op zoek naar een energiekere look dan zijn blauw, paars, grijs en groen ook uitstekende opties. Werk het geheel af met zwarte of bruine mascara.

 

Op het ooglid

Het gebruik van bruin over het hele ooglid is een veelzijdige manier om de aandacht op je blauwe ogen te vestigen. Kies een lichte tint oogschaduw voor overdag en een donkere, chocoladebruine kleur voor de avond. Breng een ivoorkleur oogschaduw aan van het ooglid tot het wenkbrauw, gevolgd door een (door jouw gekozen) kleur bruin. ‘s Avonds kun je het geheel afmaken met een chocolade bruine eyeliner op de bovenste wimpers en een bruine of zwarte mascara.

 

Smoky Eyes

Smoky eyes zullen de aandacht trekken naar je ogen, ongeacht de kleur van je ogen. Simpelweg omdat het een fantastische, heftige stijl is. Wil je deze stijl toepassen op je blauwe ogen, begin dan met een lichte, glanzende grijze tint op je ooglid. Maak vervolgens lagen met donkerblauw en houtskool grijze tinten. Werk het geheel af met donkergrijs of zwarte eyeliner en zwarte mascara.

 

Bron: BeautyDoll