Zakelijke Italiaanse overhemden
Een zakelijk overhemd kenmerkt zich meestal door de rust die het uitstraalt. Het overhemd heeft vaak 1 dezelfde kleur zoals wit, blauw, paars of zwart. Een Italiaans zakelijk overhemd in de kleuren groen paars of geel e.d. zijn dan ook geen zakelijke overhemden en zul je men dan ook niet snel zien dragen. Wel kan het eens voorkomen dat een bepaald bedrijf heeft gekozen voor een opvallende kleur als zakelijke kleding, maar dit komt weinig voor. Ook heeft een zakelijk overhemd weinig gekke dingen. Sommige overhemden kenmerken zich door bepaalde sliertjes bij de schouders, of bepaalde teksten en logo’s erop.

italiaanseoverhemdenitaliaansherenoverhemdgasparowitdubbeleboordbendelli1large

Casual Italiaanse overhemden
Een casual overhemd is zoals het woord al zegt een overhemd die je gebruikt voor je in vrije tijd. Deze kan dan ook een mooie kleur hebben zoals zwart maar kenmerkt zich meestal door het materiaal waarvan het is gemaakt en de uitstraling. Een casual overhemd ziet er meestal iets minder chique uit en ziet er ook meestal iets harder uit. Zo voelt het meestal ook. De overhemden hebben dan ook geen schouder opvulling o.i.d. Best vaak heb je bij zo’n casual overhemd verschillende strepen die het overhemd kenmerken. Ook kun je door te letten op de knopen van het onderhemd een stuk eenvoudiger een onderscheid maken. Bij een zakelijk overhemd zijn de knopen vaak mooi recht en mooi gesorteerd op een rijtje. Ook zijn de kleuren hiervan vrij neutraal.

Tot slot willen wij zeggen dat er dus wel degelijk bestaan tussen deze 2 soorten overhemden. Wel kun je sommige neutrale overhemden met een neutrale kleur zowel casual als zakelijk gebruik. Kies een mooi overhemd wat je goed staat en van echte Italiaanse kwaliteit!