Show me je kledingkast, en ik vertel je wie je bent! Voor het gros van de Nederlandse vrouwen telt dat een klein kijkje in hun kledingkast je heel wat kan vertellen over hun persoonlijkheid. Praktisch of chaotisch? Opvallend of liever op de achtergrond? Kleurrijk of subtiel? Allemaal dingen die je zo kunt zien als je iemands kast opentrekt.

 

Lekker makkelijk

Veel Nederlandse vrouwen vallen in de categorie ‘lekker makkelijk’. Herken jij jezelf hierin? Een spijkerbroek zit lekker en kan overal mee gecombineerd worden. In de winter ligt er een stapel truien in je kast, en in de zomer wissel je deze om voor een stapel T-shirts. Naast de spijkerbroeken doen dan ook de capri’s en korte broeken weer hun intrede. Jij denkt niet in setjes, nee, al jouw tops matchen sowieso met je broeken. Lekker makkelijk. Je vindt het belangrijk dat je kleding lekker zit, dat je er makkelijk de fiets mee op kan stappen en dat het niet te veel tierelantijntjes heeft. Zelfs je roeikleding past bij je schoenen!

Is jouw kledingstijl ‘lekker makkelijk’ dan zal je nooit veel tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van je kleding, en is winkelen meer een noodzakelijk kwaad dan een dagje uit.

 

Trendy

Het andere uiterste bestaat natuurlijk ook: de vrouw die met iedere trend meedoet. Haar garderobe gaat meestal niet langer dan een jaar mee, dan zijn de meeste stukken alweer hopeloos uit de mode. Wat je in haar kast aantreft is maar net afhankelijk van wat er op dat moment ‘hot’ is.

De meeste Nederlandse vrouwen vallen, als ze er al in vallen, niet 100% in deze categorie. Dat praktisch denken zit er bij de meeste te sterk in; zij zullen wel de trends volgen, maar ook altijd voor wat tijdloze kledingstukken kiezen. En gelukkig ook maar, want niet iedere trend past bij iedereen. Is geel dé kleur van het seizoen, maar staat hij jou totaal niet? Zelfs een trendy kledingtype doet er dan goed aan deze trend even over te slaan…

 

Vrouwelijk

Veel Nederlandse vrouwen gaan zich steeds vrouwelijker kleden. Er zijn meer dan genoeg vrouwen die liever een jurk of rok dragen dan een broek. Dit type herken je dan ook met gemak, de dagen dat er een broek wordt gedragen zijn schaars.

Hou je wel van jurkjes, maar vind je ze snel iets te chique? Er zijn steeds meer modellen te koop die je prima kunt combineren met sneakers, zodat je het geheel toch wat stoerder maakt, en praktischer bovendien. Want de meeste vrouwen, die vallen niet voor 100% in 1 kledingtype; vrouwelijk, trendy en praktisch tegelijk? Kan prima!