Warm blijven, maar toch modieus gekleed gaan. Dat is in de winter echt een uitdaging. Helemaal voor koukleumen zoals wij. Gelukkig is het wel mogelijk. Hoe? Dat lees je in dit blog.

 

Stijlvolle dames handschoenen

Het is de grootste ergernis ´s winters: ijskoude handen. Letterlijk ijskoud, want door een sneeuwbui de kinderen naar school brengen of gezellig samen een sneeuwpop maken is slecht voor je handen. Die koelen namelijk als eerste af. De reden? Het vrouwenlichaam stuurt vooral warmte naar de baarmoeder. Of je nou wel of niet zwanger bent, de baarmoeder warmhouden is belangrijker dan je handen opwarmen. En dus komen warme dames handschoenen goed van pas.

 

Warme dames handschoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld gebreid. Die zijn lekker warm, maar eenmaal nat geworden, heb je er niks meer aan. Leren dames handschoenen voelen wat kouder aan. Maar houden jouw handen goed droog, ook in een regenbui. Dan heb je ook nog stoffen handschoenen die iets dunner zijn, maar minder regen doorlaten dan de gebreide versie. Elk materiaal heeft dus voor- en nadelen.

 

Maar een ding valt je wel op: lang niet alle dames handschoenen zijn modieus. En je wilt toch graag een goede indruk maken. Bij dat sollicitatiegesprek bijvoorbeeld. Of die ene single vader op het schoolplein… Daarom moet je niet alleen goed naar het materiaal, maar ook naar het uiterlijk van de dames handschoenen kijken. Kies je voor neutraal zwart of voor sexy felrood? Wil je opvallen met prachtige groene handschoenen of vloeken die juist enorm bij je jas? Hier kunnen wij jou geen antwoord op geven. Behalve dan: kies stijlvolle dames handschoenen die bij jou passen. Klassiek of juist een beetje gek, alles is mogelijk.

 

Jouw perfecte model winterjas

We noemden het al even: zorg dat de handschoenen bij jouw winterjas passen. Maar wat is eigenlijk de perfecte winterjas? Nou, dat hangt van jou af. Wil je bijvoorbeeld goed zichtbaar zijn op de fiets, dan is een knalrode of zelfs lichtblauwe winterjas ideaal. En vind je een (nep)bonten kraag mooi of ben je juist fel tegen dierenleed? Allemaal vragen waar jij voor jezelf antwoord op moet geven.

 

Maar een tip kunnen we jou wel geven: kies jouw perfecte model winterjas. Een lange jas tot over de knieën of een korte jas, er is tegenwoordig van alles mogelijk. Maar niet elk model zal jou staan. Of mij. Een kort overzicht:

  • recht figuur met weinig taille: kies jassen die jouw taille niet benadrukken. Bijvoorbeeld een winterjas die ruim valt.
  • zandloperfiguur: kies jassen die jouw taille juist wel benadrukken. Bijvoorbeeld een jas met brede riem net boven de taille.
  • figuur met brede heupen maar smalle schouders: kies jassen die jouw heupen niet benadrukken, maar jouw schouders breder doen lijken. Bijvoorbeeld een winterjas met pofmouwen.
  • figuur met smalle heupen maar brede schouders: kies jassen die jouw heupen juist wel benadrukken en de aandacht van je schouders afleiden. Oftewel: lange jassen.

 

Nu weet je waar je op moet letten om modieus en warm de winter door te komen. Kom maar op met die sneeuw!