Een goed ontworpen paar herensokken houdt je voeten droog en comfortabel. Ze glijden niet van je hiel tijdens een drukke dag. Sommige modestylisten zeggen dat sokken die niet zichtbaar zijn, alleen geschikt zijn bij het dragen van korte broeken. Het dragen van sokken kan blaren aan de achterkant van je hielen helpen voorkomen, vooral als je nieuwe schoenen draagt. Het enige schoeisel waarin je geen sokken zou moeten dragen, zijn sandalen.

Enkelsokken 

Enkelsokken worden soms aangezien voor no-show sokken, maar ze zijn niet hetzelfde. No-shows sokken zijn ontworpen om onder de enkel te worden verborgen. Enkelsokken voorkomen dat je hielen en enkels gaan schuren. Enkelsokken worden niet beschouwd als modeaccessoires. Het is het beste om ze in schoenen te dragen wanneer je naar de sportschool gaat of inspannende activiteiten doet. Hetzelfde geldt voor witte sportsokken van elke lengte. Het is niet aan te raden om bij elke gelegenheid witte sportsokken te dragen. Het is beter dat je zwarte sokken draagt ​​die minder opvallen en die overal goed bij passen.

Halfhoge sokken 

Halfhoge sokken zouden altijd een onderdeel van je garderobe moeten zijn. De halfhoge sokken passen goed bij sneakers, loafers en formele schoenen. Ze zijn verkrijgbaar in elke gewenste kleur, uitvoering, dikte of materiaal. Een ‘over de kuit’ sok is een sok die ongeveer 40 cm lang is. Sokken die langer zijn dan 40 cm staan ​​bekend als kniekousen en vallen net onder de knie. Halfhoge sokken zijn veelzijdig in zowel mode als functionaliteit. Dit is een type sok dat veel wordt verkocht. Halfhoge sokken zijn enkele van de handigste sokken voor mannen, ze laten ze er professioneel en modieus uitzien. Dit soort sokken zijn ideaal voor mensen die vaak pakken en formele broeken dragen. Dit komt omdat deze sokken minder volumineus zijn dan standaard sokken en ze gaan langer mee. Je hoeft je geen zorgen te maken over het afzakken van je sokken tijdens een etentje of een ander belangrijk evenement. Halfhoge sokken zijn een populaire keuze voor veel mensen. Met dit soort sokken kun je ook je littekens of minder aantrekkelijke plekken op je benen verbergen.