Iedere vrouw heeft een bh nodig, maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aanschaf van een bh. In dit artikel kun je een aantal tips vinden die kunnen helpen bij het vinden van een goede bh.

 

1. Koop een bh in de goede maat

Helaas komt het nog regelmatig voor dat vrouwen niet op de hoogte zijn van hun eigen cupmaat, terwijl ze dit makkelijk zelf kunnen nameten met behulp van een meetlint. Dit doe je door namelijk je omtrek te meten, deze meet je net onder je borsten tot op de rug. Maar ook heb je de maat van je borsten nodig, deze meet je door het breedste punt van je borsten te meten. Vervolgens kun je op het internet verschillende tabellen vinden die aangeven welke cupmaat bij jouw afmetingen hoort.

 

Voor iedere bh-soort geldt dezelfde manier van meten, het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een sport-bh, voedings-bh of strapless bh. De maten zijn altijd hetzelfde.

 

2. Pas de bh voordat je overgaat tot de aankoop ervan

Veel vrouwen denken vaak te weten welke maat ze hebben en hoe die zit en passen om deze reden de bh in de winkel niet. Toch is dit altijd aan te raden, iedere bh zit namelijk anders door de stoffen waarvan ze gemaakt zijn en de vorm van de bh. Een beugel bh zit namelijk totaal anders dan een plak bh of een silicone bh.

 

Bij het passen moet je altijd letten op de sluiting op de rug of deze niet omhoog kruipt en of de bh-bandjes niet afklemmen. Het belangrijkste van een bh is dat deze comfortabel zit. Bij een plak bh hoef je uiteraard niet naar de sluiting of de bandjes te kijken. Deze heeft deze namelijk niet, maar het is wel zaak dat deze lekker zit.

 

Als je tijdens het passen eraan twijfelt of de bh goed zit, kun je dit nog altijd testen door middel van een zogenaamde schudtest. Hierbij trekt je de bh aan, buig je voorover en schud je met je borsten. Als deze op hun plek blijven zitten en de bh blijft lekker zitten heb je een goede bh met de juiste cupmaat. Wanneer je online een bh aanschaft, zorg er dan voor dat je de bh kan retourneren. Bijvoorbeeld bij deze webshop.

 

3. Houdt altijd in gedachte wat het doel is van de bh

 

Veel vrouwen laten zich vaak in de winkels verleiden tot de aankoop van een andere bh. Dit is niet de bedoeling, als jij een strapless bh wilde kopen, is het ook de bedoeling dat je hiermee thuis komt en niet dat je een bh koop waar je achteraf spijt van krijgt. Uiteraard kun je wel onderzoeken wat de mogelijkheden zijn bij het type bh dat je wilde gaan kopen. Je hebt bijvoorbeeld verschillende soorten strapless bh’s, namelijk waar de bandjes van afneembaar zijn, maar ook plak bh’s.

 

Kortom, zorg dat je een goed passende bh koopt en pas deze voordat je overgaat in de aanschaf van de bh. Koop ook altijd de bh die je wilde kopen en laat je niet zo snel verleiden tot de aankoop van een andere bh.