Als je besluit in zee te gaan met een influencer marketing agency dan heb je daar als het goed is vooraf al over nagedacht. Leent jouw product of dienst zich voor deze manier van reclame maken? Zo ja, wat voor influencer wil je dan inzetten? Het is uiteraard van belang dat je campagne geloofwaardig is. Een 65-plusser, hoe populair ook, die een computergame aanprijst, zal niet erg geloofwaardig overkomen. Andersom geldt dat ook voor een jonge frisse meid die beweert dat ze heel veel baat heeft bij een bepaald merk anti-rimpelcrème. Maar als je in zee gaat met een ervaren influencer marketing agency dan zal een Influencer Marketing agency zeker met je meedenken over een geschikte kandidaat.

 

Laat je product op een spontane manier aan de man brengen

Als je een marketing influencer wilt inzetten dan is het belangrijk dat hij of zij jouw product op een zo natuurlijk mogelijke manier aanprijst. Als iemand zijn vlog start met “En nu ga ik de cornflakes van merk X eten, want daar word ik voor betaald” dan sla je de plank natuurlijk volkomen mis. Het moet lijken alsof die leuke populaire vlogger deze cornflakes altijd eet en dat hij zich daar uitstekend bij voelt en geen last heeft van overgewicht. Je kunt een vlogger wel een nieuw product laten testen, maar dan is het wel zo handig dat hij dit van tevoren al even heeft geproefd of gebruikt. Een vlogger die een vies gezicht trekt als hij de nieuwe koekjes van de plaatselijke bakker proeft is niet echt geschikt als reclame.

 

Denk na over het gezicht van je product

Wanneer een vlogger eenmaal het gezicht van jouw product is, kun je dat niet zomaar veranderen als er wat mis gaat. Een vlogger of blogger moet er niet alleen leuk uitzien, een onbesproken reputatie is ook wel belangrijk. Zoek dit dus eerst uit voordat je je handtekening onder een overeenkomst zet. Je kunt online zoeken of er ooit negatieve publiciteit is geweest en of dit eventueel schadelijk kan zijn voor je marketing. Een 31-jarige vlogger die ooit is betrapt op winkeldiefstal toen hij 12 was is vast niet zo’n ramp. Maar een vlogger die racistische of homofobe uitspraken heeft gedaan kan dat wel degelijk zijn, zeker als hij daar nooit spijt voor heeft betuigd. Hoe vervelend ook, in zo’n geval kun je beter voor iemand anders kiezen.

 

Denk vooraf na over je campagne

Een influencer marketing agency inzetten doe je niet zomaar. Hier denk je vooraf goed over na. Er gaat immers vaak nogal wat geld  in om. Niet dat dat verkeerd is, maar een campagne moet wel effectief zijn. Als je het idee krijgt dat de marketing agency niet op het juiste spoor zit dan kun je eventueel zelf bijsturen of de campagne desnoods staken. Je bent en blijft immers altijd zelf verantwoordelijk. Wanneer je gebruik gaat maken van de diensten van een influencer marketing agency mag je uiteraard verwachten dat de agency goed met je meedenkt en zich verdiept in het bedrijf en het product dat moet worden gepromoot.

Meer weten over Influencer Marketing? Kijk op Juulr.com.