De vraag die me ooit gesteld wordt is als bikini’s ook wel gezien mogen worden als ondergoed of als ze in een andere klasse kleding moeten voorkomen.

 

Naar mijn inzien stel ik vrijwel makkelijk vast dat bikini’s wel degelijk een vorm van ondergoed zijn.

 

Als eerste kan je al vast stellen dat je het onder je bovenkleding aantrekt en ten tweede bedek je om en bij evenveel als je zou dekken met ondergoed of lingerie. Bepaalde soorten bikini’s bedekken zelfs minder dan ondergoed.

 

Om het beter te begrijpen, eerst even kort een overzicht van de geschiedenis van bikini’s.

 

De meeste van ons nemen aan dat het een modern vorm van kleding is, maar op muurschilderijen ontdekt in Rome daterend uit de 4e eeuw heb je tekeningen van romeinse sportschoonheden in een soort van bikini. Niets meer dan een lap stof over de borsten en een om de heupen en benen.

 

In de twintigste eeuw kwam de modeontwerper Reard met zijn ontwerp voor een nieuw kledingstuk voor mannen genaamd de bikini, vernoemd naar het eiland waar de atoombom werd getest. Het was de bedoeling dat het net zo moest inslaan als de bom zelf. Echter vonden manlijke modellen het kledingstuk te onzedelijk om aan te trekken en toen besloot Reard om een naaktdanseres te vragen om zijn ontwerp te showen aan het publiek. Het Vaticaan zelfs protesteerde fel tegen het kledingstuk en vonden het immoreel dat mensen zoiets zouden aantrekken. Later in de jaren 60 en 70 nam het in populariteit toe dankzij de James Bond film, Dr. No. Bond-girl Ursula Andres waagde het op de witte doek in een witte bikini. Vanaf toen was het een trend en nam het steeds meer toe in populariteit onder de dames.

 

Wat dus als een kledingstuk voor mannen begon is uiteindelijk mode geworden voor vrouwen. Heel ironisch als ik je dit alles nagaat. Vooral denkend aan het feit dat mannen niets sexier vinden dan vrouw in een mooie bikini.

 

Je hebt er door de jaren heen een heleboel soorten bikini’s gekregen

 

Zo heb je :

 

De beugelbikini. De bh van deze bikini heeft beugels om de borsten te steunen, van daar de naam

 

De bustierbikini. Minder modieus maar geeft wel de nodige steun aan de voorgevel. deze bikini lijkt een beetje op een sportbeha.

 

De monokini. Deze bikini bestaat uit twee delen die aan elkaar zijn vastgemaakt, ook wel een simikini genoemd.

 

De halterbikini. Is een soort mix van alle bikini’s en deze moet je sluiten om je nek.

 

De push up bikini. Deze bikini komt met ingebouwde pats die ervoor zorgen dat je een vollere boezem lijkt te hebben.

 

De tankini. Dit is een bikini die uitermate geschikt is voor als je je buik niet wilt laten zien. Het heeft een lang bovenstukje en is te vergelijken met een tanktop. De naam is immers een mix tussen bikini en tanktop.

 

De triangle bikini. Deze bikini heeft de vorm van een driehoek en moet je meestal in de rug binden. De delen die de tepels en venus heuvel bedekken zijn driehoekig. Het heeft veel weg van een slip.
Onthoud dat als je een bikini gaat aanschaffen dat niet iedereen voor elk soort bikini is gebouwd. Het moet tenminste een beetje netjes zitten aan je lichaam, ook al bedekt het niet zoveel.

 

De heren bikini: Ook voor heren heb je bikini’s. Je zult er maar weinig heren over horen, maar ze bestaan echt! Zie: http://www.inundies.nl