Elk jaar is het weer de vraag welke trends er zijn qua jurkjes voor de zomer. Het kan best lastig zijn om dit bij te houden. Je moet natuurlijk ook vooral dragen waar je jezelf comfortabel bij voelt, maar een lijst met trends kan goed dienen ter inspiratie. Ook kijken bij winkels als Opus of Object kan helpen om inspiratie op te doen. Zowel Opus als Object heeft leuke jurkjes te koop. Laten we een kijkje nemen bij de trends van 2020.

 

  1. Verschillende materialen

We zien in 2020 verschillende materialen terugkomen in jurkjes. Materialen die we niet eerder hebben gezien, maar ook materialen die vaker in de trend zijn. Zowel een jurk gemaakt van leer als van crochet is nog vrij nieuw. Leer geeft een stoere uitstraling, maar wanneer je gaat voor een losse, leren jurk gemaakt in een pastelkleur, geeft dit een heel net en vriendelijk effect. Ook een crochetjurk is in 2020 dus in. De stof geeft een vriendelijke uitstraling, maar door de lengte of het toevoegen van een cut-out, kun je de jurk een speelse en sexy look geven.

 

  1. Volumes

Ook het toevoegen van volumes op verschillende plekken kan zorgen voor een echte trend. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor pofmouwen. Door een accent te leggen op de schouders, lijkt de taille altijd slanker. Ook kun je volume op andere plekken toevoegen want volume hoeft natuurlijk niet altijd alleen geplaatst te zijn op de schouders. Door een jurkje aan te trekken gemaakt van verschillende laagjes en verschillende materialen met elkaar, krijg je volume op de heupen en lijkt de taille ook direct slanker. Laagjesjurken zijn niet altijd voor iedereen gemaakt omdat het soms ook verkeerd kan uitpakken, maar nogmaals, het belangrijkste is dat jij je comfortabel voelt in de jurk en de jurk leuk vindt.

 

  1. Printjes

Printjes zijn op zich altijd leuk, maar ook in 2020 zien we verschillende populaire printjes. Denk bijvoorbeeld aan dierenprints. Deze zijn vaker populair, maar ook in 2020 zijn deze nog steeds een trend. Daarnaast kun je denken aal polka dots. Polka dots geven elke jurk een vriendelijke uitstraling en wanneer je dus een wat sexy jurk aan trekt, kunnen polka dots juist balans geven aan de gehele look. Je geeft wat vriendelijkheid aan een sexy jurk. Ook zomerse prints gemaakt van bloemen of andere prints doen het in 2020 weer goed.

 

  1. Lengtes

Op zich kun je in 2020 niet veel verkeerd doen qua lengtes. Zowel een lange zomerjurk doet het goed, maar ook een wat kortere jurk die wat breder uitloopt kan in 2020 prima. Te korte jurkjes zijn in 2020 dan weer een no go en te sexy.