Het leven in stijl hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. Mensen denken al snel aan over-de-top kleren, dure meubels of fancy schoenen. Het tegenovergestelde is juist waar. Zorg ervoor dat je een eigen stijl ontwikkelt en mensen zullen al snel onder de indruk zijn. Hieronder een aantal handige en praktische tips om je woning maar ook jezelf te stijlen.

 

De kleren

Uitzoeken wat de dresscode is en hoe je je daarvoor op de juiste manier kleedt, voelt vaak erg moeilijk. Als het bijvoorbeeld gaat om een sollicitatie, hanteer dan de volgende richtlijnen:

Het is een goede vuistregel om de dresscode van het bedrijf voor de grote dag te onderzoeken. Niet elk bedrijfsbeleid is hetzelfde – startende bedrijven hebben de neiging om een meer ontspannen omgeving te hebben, terwijl advocatenkantoren de neiging hebben naar een strak-in-pak kantoor. Kleurenpsychologen moedigen sollicitanten vaak aan om een ​​mooi blauw pak te dragen, omdat het de gevoelens van vertrouwen en vriendelijkheid aan de interviewer geeft. Een wit overhemd is de beste shirtoptie voor deze look, omdat de kleur wit vaak correleert met waarheid en eenvoud.

Als je eenmaal werk gevonden hebt kun je al snel kiezen voor zakelijk professioneel en zakelijk casual. In een zakelijk casual werkomgeving zul je al sneller neigen richting een blazer. Bij zakelijk professioneel ben je al sneller geneigd richting een maatpak. Meer weten herenmode, klik dan op de link.

 

Het Interieur van je huis

Als je er zelf netjes bij loopt, kan het natuurlijk niet zo zijn dat je interieur een compleet andere uitstraling heeft. Hieronder vind je van allerlei handige tips om ook je huis helemaal af te stijlen. Zeker weten of een bepaalde uistraling bij jou past, gelukkig zijn daar oplossingen voor. Vraag nu gratis een gratis 3d interieurontwerp aan en kom erachter wat bij jou past. Kijk bijvoorbeeld eens na het merk room urban sofa.

 

Het indelen

Als je net bent gaan nadenken over het inrichten van je huis, en als eerste op de lijst je woonkamer hebt staan, word je misschien overweldigd door de druk die erbij komt kijken. Je moet rekening houden met verfkleuren voor de muren, wat voor soort meubels je al hebt en wat je eventueel nog nodig hebt, en hoe je het moet indelen en accessoriseren. Een veel voorkomend probleem dat mensen hebben, is niet weten hoe ze hun meubilair moeten indelen. Vaker wel dan niet schuiven mensen een bank tegen de ene muur, een paar stoelen tegen de andere en dat is het. Maar meubels indelen is iets dat wat meer planning vereist. Er zijn belangrijke overwegingen zoals het kiezen van een middelpunt en het creëren van gespreksgebieden.

 

Details

Lege muren zijn een teken van een incomplete (woon)kamer. Dit betekent niet dat je elke centimeter moet vullen, maar het is wel belangrijk om de muren met kunst te versieren. Dit kan nogal lastig zijn, want wat de een als kunst beschouwt, kan drastisch verschillen van wat de ander denkt. Het beste wat je kunt doen, is jouw instinct volgen als het gaat om wat jij leuk vindt en wat er in jouw kamer terechtkomt.

 

Verlichting

Verlichting is een ietwat complex element van elke kamer. Het belangrijkste is dat je elk van de drie belangrijkste soorten verlichting moet opnemen: sfeerverlichting, taakverlichting en accentverlichting. Lichtbronnen moeten in de hele kamer op verschillende niveaus worden geplaatst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kroonluchters boven het hoofd of inbouwverlichting. Dit kunnen natuurlijk ook tafel- of vloerlampen of wandkandelaars zijn.

 

De kleur

Het kiezen van de juiste kleur in je huis is iets waar veel mensen mee worstelen, en als er één ding is dat de meeste mensen verkeerd doen, is het eerst de kleur kiezen. Schilderen is relatief eenvoudig (schilderen kan lastig zijn, maar het is niet moeilijk) en het is goedkoop, dus kijk gewoon wat er in jouw woonkamer past. Proberen kan altijd en anders verf je er eenvoudig overheen.