We weten allemaal dat dagelijkse warmtestyling niet wordt aanbevolen. Hoe vaak je jouw natuurlijke haar veilig kunt krullen, hangt af van de conditie waarin jouw haar verkeert. Als jouw haar op een of andere manier droog, onder geconditioneerd, beschadigd of in een andere niet-gezonde staat is, zal zeer vaak krullen waarschijnlijk dingen erger maken. Een goede vuistregel is om na te denken over wat je haar heeft meegemaakt: als het onlangs is gekleurd of chemisch is behandeld, is het raadzaam om het in ieder geval een paar weken niet met warmte te stylen. Als je daarentegen goed bent in het beschermen van je haar, kun je een krulschema voor je uitwerken.

Wees zuinig met je haar

Over het algemeen wordt aangeraden om curling niet vaker dan één keer per week te doen. Natuurlijk haar moet altijd vers gewassen en volledig droog zijn voordat het gekruld wordt. Vuil haar krullen met een krultang zal alleen olie en vuil verbranden, wat tot meer schade zal leiden. Zelfs bij een schema van één keer per week moet je de gezondheid van jouw haar consequent bijhouden. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je niet veel gespleten haarpunten krijgt en dat je krullen niet extreem droog of broos worden.
Als je nog geen krultang ervaringen met instelbare temperatuurregeling hebt gebruikt, zorg er dan voor dat je er een in handen hebt voordat je van plan bent je haar de volgende keer te krullen. Zonder controle over hoe heet je krultang is, kun je de warmte niet aanpassen aan de specifieke behoeften van je haar. Het gebruik van te hoge temperaturen, zelfs maar één keer per week, zal nog steeds leiden tot uitdroging en schade als je haar dun is.

krultang ervaringen

Verschillende haartype

Natuurlijk loopt het leven niet van een leien dakje, dus je hebt waarschijnlijk geen exact wekelijks curlingschema. Om schade door hitte zoveel mogelijk te minimaliseren, geef je lokken regelmatig rust van hittestyling; Een paar weken zonder verwarming kan veel met je haar doen. Je zou ze liever kunnen vervangen door stijlen die je haar volledig laten herstellen van de effecten van hitte. Sommigen vinden een keer per maand krullen een betere optie voor hun haar, terwijl sommigen er de voorkeur aan geven hun haar elke week te krullen, vooral in het weekend wanneer ze naar een feestje willen met glanzende veerkrachtige krullen. Het is echt belangrijk voor iemand om zijn haartype te begrijpen en te beslissen welk stylingregime het beste bij zijn of haar haar past. Het maakt niet uit hoe vaak je stijl verwarmt, regelmatige diepe conditionering is een must om uitdroging te voorkomen, en je zou eiwitbehandelingen of zelfgemaakte haarmaskers moeten gebruiken om je lokken te versterken. Door te leren hoe je het vocht- en eiwitgehalte in je haar in balans kunt houden, kun je het sterk en gehydrateerd houden; gezond haar heeft veel minder kans op schade en breuk door constante warmtestyling.