Het lijkt zo van zelf sprekend als je je aankleed om een riem er bij te pakken. Heren riemen worden al jaren lang gedragen en zijn niet meer weg te denken. Maar waarom dragen we eigenlijk riemen?

 

De functionaliteit van riemen

Dank zij de functionaliteit van een riem worden riemen al jaren lang gedragen. Deze functionaliteit is uiteraard er voor zorgen dat de broek niet afzakt en in alle tijden netjes gedragen wordt. Zo kan een broek die eigenlijk iets te groot is perfect zitten in combinatie met een riem. Vroeger hadden de bretellen ook deze functionaliteit, maar op een gegeven moment sloot dit niet meer aan bij de mode.

 

Heren riemen als mode item

In de loop van der jaren zijn veel mensen de functionaliteit van de riem vergeten, maar zijn het gaan dragen als mode item. Vaak zijn de riemen vaak zichtbaar in het outfit van een man en van een vrouw. Verschillende mode merken spelen hier slim op in door bijzondere heren riemen te ontwerpen. Zo kun je nu riemen in allerlei kleuren verkrijgen. Maar ook het gebruik van het materiaal en de grootte van de gesp verschild veel. Hierdoor kun jij zelf de riemen afstemmen op je outfit. Draag je donkere kleding dan kun je dit mooi aanpassen door een lichtere riem te dragen. Dit geeft meteen al een hele andere uitstraling aan je complete outfit.

 

Welke riem maat heb ik?

Een voordeel aan riemen is dat de maat zeer voorspelbaar is. Een t-shirt of een broek kan nog groter of kleiner uitvallen dan verwacht. Bij een riem kun je je eigen omtrek opmeten en hier uit opmaken welke maat je nodig hebt. Op iedere riem zitten meerdere gaatjes waardoor je hem op verschillende standen kunt zetten. Als het nodig is kun je er altijd een extra gat in laten zetten.