Jongeren worden steeds gezonder

We zitten alweer in de 6e maand van het nieuwe jaar. Rond deze tijd blijkt het toch vaak diep triest gesteld met de uitgesproken voornemens in het nieuwe jaar. Je hoor het vaak aan het einde van het jaar of het begin van het nieuwe jaar; “Ik ga beginnen met afvallen”, “Ik ga vaker hardlopen” en noem maar op. Maar meestal een week of 4 verder blijkt het op niets uitgelopen.
Ondanks dat wordt Nederland toch steeds bewuster wat betreft het eetpatroon. Wil je dit echt goed aanpakken, neem dan gerust eens contact op met een van onze diëtisten.

 

Gezonder eetpatroon

Steeds meer Nederlanders willen gezonder gaan eten, het schort er met name aan dat ze niet weten hoe ze het willen gaan doen. Er zijn talloze verschillende diëten, en vele blijken voor langer termijn niet te werken. Vele mensen vallen na het volgen van een dieet weer terug in het oude eetpatroon. Hierdoor komen de kilo’s er weer snel aan. Het blijkt belangrijk te zijn dat je je hele eetpatroon aanpast. Vooral na het volgen van een dieet waarbij shaken aan te pas komen, zie je op een snel tempo de kilo’s eraan komen. Dus neem dit mee in je overweging bij welk dieet je zou willen volgen.

 

Generatie Z

Vooral jongeren worden steeds bewuster. Verse maaltijden, groenten en fruit worden steeds populairder onder deze groep. Ze zijn veel vaker achter het fornuis te vinden. Hiermee brengen ze automatisch meer uren door in de keuken ten opzichte van oudere generaties. Automatisch kiest deze groep hierdoor minder snel voor kant en kant maaltijden.
De overheid en steeds meer bedrijven steken veel tijd in het stimuleren van gezonder eten. Zo heeft de Lidl vorig jaar de calorie rijke producten bij de kassa vervangen door snoeptomaatjes, snoepkomkommers, dwergpaprika’s etc.
Wanneer de trend onder de jongere generatie wat betreft eten voortzet, zal dit op langer termijn ten goede zijn voor de samenleving. Nieuwe generaties zullen de behoefte waarschijnlijk automatisch overnemen, waardoor ziekten als boulimia af zullen nemen.