Het is weer zomer, en dus hoef je geen dikke figuur-verbergende jassen meer aan. Maar dit betekent niet dat je zonder jas het leven door kunt gaan, je hebt een dames zomerjas nodig. Gelukkig hebben wij een aantal opties van zomerjassen voor je op een rijtje gezet.

 

dames zomerjas

 

De bomberjack

Een jas die je zowel in de winter als in de zomer kunt dragen is de bomberjack, deze jassen zijn vaak redelijk ademend waardoor je het in de zomer niet te warm krijgt, mits je een bomberjack van nylon hebt. Bovendien past de bomberjack bij veel outfits en geeft hij je een sportieve look. Ideaal voor de zomer dus.

 

Het leren jack

De leren jas is een klassieker die elke vrouw eigenlijk in zijn kast moet hebben hangen, het is namelijk een erg veelzijdige jas die je op verschillende manieren seizoen na seizoen kan dragen. Het leren jack kan best warm zijn, maar is zeker niet ter warm voor de zomer. Ook deze jas kun je dus perfect gedurende de zomer dragen, vooral wanneer je van een sportievere look houd.

 

De trenchcoat

Je kunt de trenchcoat misschien als winterjas zien, maar dunnere trenchcoats kun je ook prima in de zomer dragen. Ook de trenchcoat is erg klassiek en past overal bij, vooral wanneer je hem hebt in het klassieke kaki. Bovendien kan de trenchcoat goed van pas komen tijdens een lente regenbui, door zijn lengte houd hij je redelijk droog.

 

Spijkerjas

De spijkerjas is helemaal in de mode, vooral de oversized variant zien we veel terug, maar ook de korte variant kan nog prima dit seizoen. Een spijkerjas past bij veel verschillende outfits en hij is goed voor warmer en koeler weer, maar toch zal ik hem niet dragen wanneer het regent.

Met een, of meerdere, van deze jassen dames kom jij de zomer wel door. Wanneer je meer van sportieve outfits houdt is een bomberjack perfect maar als je van de klassieke look houd dan kan ik je een trenchcoat aanraden. Kies dus vooral een van deze jassen en jij hoeft gedurende de zomer geen kou te lijden.