De bucket hat is een klassieke hoed die al decennia bestaat, maar heeft recentelijk een opleving gekregen in populariteit, mede door de invloed van mode-influencers en modebladen die de stijl hebben opgenomen in hun modecollecties en -shows. Ook populaire culturen zoals hip hop en streetwear hebben bijgedragen aan de populariteit van de bucket hat. Bovendien, de functionaliteit en bescherming tegen de zon die deze hoed biedt, maakt hem ook populair voor dagelijks gebruik.

Materialen en designs


Bucket hats worden gemaakt van verschillende soorten materialen, zoals:

 • Katoen: Dit is een van de meest populaire materialen voor bucket hats, omdat het ademend, zacht en comfortabel is. Katoenen bucket hats zijn ook gemakkelijk te onderhouden en kunnen vaak in de wasmachine worden gewassen.
 • Polyester: Bucket hats gemaakt van polyester zijn duurzaam, licht en drogen snel. Ze zijn ook waterafstotend en UV-bestendig, wat ze geschikt maakt voor buitenactiviteiten. 
 • Nylon: Nylon is een ander populair materiaal voor bucket hats, omdat het lichtgewicht, sterk en waterafstotend is. Deze materialen zijn vaak gebruikt voor waterdichte bucket hats.
 • Leer: Leren bucket hats zijn duurzamer en geven een meer formele look, ze zijn vaak gebruikt voor fashion doeleinden.
 • Wol: Wolen bucket hats zijn warm en comfortabel, perfect voor de winter.

Genoeg keuze op het gebied van materialen dus, maar ook op het gebied van designs zijn er ontzettend veel bucket hats te vinden. Een tegenwoordig zeer populair design is de reversible bucket hat. Deze bucket hat is aan twee kanten te dragen waardoor het hoedje multifunctioneel is. Je hebt zodoende altijd een bucket hat bij je die past bij je outfit.

Bucket hats gedragen door beroemdheden


De bucket hat is extra in opmars door de vele beroemdheden die de hoedjes dragen. Deze artiesten dragen de bucket hats als mode accessoire bij bijvoorbeeld optredens. Een aantal van de meest bekende artiesten zijn: 

 • Pharrell Williams: De zanger en producer is bekend om zijn unieke mode- en accessoire keuze, waaronder de bucket hat. Hij heeft zelfs zijn eigen lijn van de hoeden ontworpen.
 • Kanye West: De rapper en modeontwerper is vaak gezien met een bucket hat in verschillende kleuren en materialen.
 • A$AP Rocky: De rapper is vaak gezien met een bucket hat tijdens optredens en in muziekvideo’s.
 • Rihanna: De zangeres heeft verschillende keren een bucket hat gedragen als onderdeel van haar stijlvolle en trendy outfits.
 • Travis Scott: De rapper is vaak gezien met een bucket hat tijdens optredens en in zijn muziekvideo’s.
 • Frank Ocean: De zanger en rapper is vaak gezien met een bucket hat als onderdeel van zijn casual en comfortabele stijl.

Nu je alles weet over de terugkeer van de bucket hat rest je nog maar één ding te doen, het kopen van een nieuwe bucket hat!