Vandaag de dag zijn we erg veel met ons uiterlijk bezig. Modetrends komen en gaan en we geven massaal ons geld uit aan de nieuwste kleding en make-up. Natuurlijk zijn al deze uiterlijke zaken hartstikke leuk: wie vindt het nou niet fijn om een nieuw paar schoenen te kopen?! Aan de andere kant heeft deze focus op het uiterlijk ook minder leuke kanten. Zo worden veel vrouwen gemakkelijk onzeker van alle perfectie die overal om hen heen te zien is. En je kunt er ook werkelijk niet omheen; op tv, in de krant, naast de weg; overal staan afbeeldingen van de meest prachtige dames die verschillende waren aanprijzen. Deze gephotoshopte schoonheden kunnen ons zelfbeeld soms een beetje de verkeerde richting opduwen. Tenslotte heeft lang niet iedereen maatje 34. De gemiddelde Nederlandse vrouw komt meer in de buurt van maatje 40/42. Een wat grotere maat betekent echter al lang niet meer dat je er niet modieus bij kunt lopen.

 

Steeds meer grotere maten.

 

Waar het vroeger nog een crime was om als vrouw met een maatje meer een leuke outfit bij elkaar te rapen, is dit tegenwoordig een peulenschil. Bijna iedere zichzelf respecterende modeketen heeft inmiddels een lijn met grotere maten in de collectie. Peter Hahn heeft op zijn modeblog zelfs een gehele sectie gewijd aan ‘grote maten’. Waar doen we dan eigenlijk nog moeilijk over? Natuurlijk moet je gezond leven en hoef je je niet iedere keer te laten gaan als je een stuk appeltaart ziet staan, maar af en toe genieten van een lekkere toef slagroom in de koffie of een lekker patatje oorlog op vrijdagavond moet toch kunnen. Zolang je het maar met mate doet en voor de rest zoveel mogelijk gezond eet en voldoende beweegt.

 

Big boobs.

 

Met een gemiddelde kledingmaat 42 in Nederland, zijn ook de borsten van de Nederlandse dames redelijk groot. Als je op internet leest, dan ligt de gemiddelde cupmaat van de Nederlandse vrouw ergens tussen een C- en een D-cup. Op deze leuke afbeelding kun je zien hoe de gemiddelden liggen in de rest van de wereld. Ook als het op lingerie aankomt, hoeven vrouwen die rijkelijk bedeeld zijn tegenwoordig niet meer zo veel moeite te doen om een stijlvol setje te vinden. Een tijd terug schreven we al over het leuke merk Farfallina. Dit merk heeft bh’s van cup D tot en met cup L in het assortiment, met verschillende mooie dessins.

 

Voel je goed

 

We mogen dan ons best doen met make-up en leuke kleding, maar het allergrootste cliché ooit is maar al te waar: echte schoonheid zit van binnen. Als je lekker in je vel zit en je gelukkig voelt, straal je het meest. Of je nu maatje 34 of 54 hebt. Natuurlijk mag je je zelfvertrouwen nog wel een extra boost geven door een leuke outfit aan te trekken; als je maar onthoudt dat daarin niet je echte schoonheid ligt!