Katoen en micro-polyester materialen zijn uitstekend geschikt voor een heren overhemd omdat ze zacht en comfortabel zijn voor de huid. Katoen wordt door modeontwerpers gebruikt om alles te maken, van casual atletische overhemden tot formele geklede overhemden. Katoen is een prima stof voor zowel gebreide als geweven overhemden. Overhemden die van katoen gemaakt zijn, zijn zeer ademend en comfortabel. Katoenen hemden bieden ook een ideale ondergrond voor zeefdruk en het is ook betaalbaar. Polyester is het meest gebruikte vezelmateriaal op de markt. Polyester maakt enkele van de beste mannenhemden omdat het gemaakt is om ademend en licht te zijn. Dit betekent dat het uitstekend werk doet door zweet van het lichaam af te voeren. Polyester materialen zijn zacht en kreukvrij, waardoor een overhemd er luxueus uitziet. 

 

Diverse stijlen overhemden

Overhemden voor heren bestaan meestal in verschillende stijlen, zoals regular fit en relaxed fit. Een regular fit overhemd omhelst het lichaam meestal goed. Het biedt ook voldoende ruimte in de mouwen en taille voor comfort. Regular fits zijn vaak korter dan een relaxed fit, wat deze stijl perfect maakt om te dragen bij een nette broek of chino. Relaxed fit overhemden omhelzen het lichaam niet. Het valt losjes, wat moeiteloze beweging mogelijk maakt. Deze overhemden zijn meestal van een lichtere stof gemaakt, die zeer geschikt is voor warme dagen. Het past ook als je er nog steeds professioneel uit wilt zien en toch koel wilt blijven. Het zijn prima opties om alleen te dragen of samen met een vest of blazer, afhankelijk van wat je nodig hebt. Ze vormen ook een ideale outfit om ’s zomers bij het zwembad te loungen, vooral in combinatie met een korte broek en sandalen. De regular fit is meer gedetailleerd dan de relaxed fit.

 

Geschikte kleur om overhemden te kiezen

Kleuren zijn belangrijk als het om mode gaat. Ze kunnen gebruikt worden om een breed scala van emoties over te brengen en ze kunnen een gedurfd statement maken. We leven in een wereld van kleur en bij mode is het niet anders. De beste kleur voor heren overhemden is wit omdat het veelzijdig is en voor verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Zwart is ook een populaire kleur voor een overhemd omdat het formeel is en je slanker doet lijken. Marine is een goede kleur voor pakken omdat het vaak geassocieerd wordt met autoriteit en het geschikt is voor zowel formele als casual kleding. Geel is ook een fijne kleur om te dragen, want het kan zowel in de zomer als in de winter gedragen worden.