De nationale ecologische voetafdruk van zowel Nederland als België is groot. Zeventig procent van die voetafdruk heeft de consument zelf in de hand. Onder andere door te kiezen voor ecologische producten voor persoonlijke verzorging.

 

Aveda is persoonlijke verzorging met respect voor de aarde

De ecologische voetafdruk geeft weer hoeveel hectare natuur nodig is om in een bepaalde levensstandaard te voorzien. Per persoon op aarde is 1,8 hectare beschikbaar, maar de ecologische voetafdruk van Nederland en Belgie zijn respectievelijk 6,3 en 7,1 hectare, zo stelt het Global Footprint Network. Voor het individu is één van de belangrijkste manieren om deze voetafdruk te verkleinen het kiezen van ecologische producten voor de persoonlijke verzorging. Fabrikanten van deze producten ontwikkelen hun producten met respect voor de aarde.

 

Aveda producten

 

 

Aveda webshop

Producten voor huid, haar en gezicht worden dagelijks gebruikt. Vandaar dat hier een kans ligt om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Door producten te kiezen die duurzaam geproduceerd worden, wordt de druk op de natuur verkleind. Om hier aan bij te dragen zijn de ecologische producten van Aveda niet langer alleen in Salons of Spa’s verkrijgbaar, maar ook online in de webshop van Le Mage.

Zorgen voor de wereld
Aveda ontwikkelt een breed scala aan producten voor huid-, lichaams- en haarverzorging en make-up. Ze combineert de kracht van planten met eeuwenoude Ayurvedische wijsheden en moderne techniek. Sinds haar oprichting in 1978 is het haar missie ’te zorgen voor de wereld waarin we leven, van de producten die we maken tot de wijze waarop we iets teruggeven aan onze samenleving.’

Persoonlijke verzorging? Een kans om de ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Aveda Chakras

Aveda Chakras

 

Gevonden wat u zocht in dit artikel? Zo niet, vertel het ons!

 

Meer informatie:
Bezoek onze website om meer te lezen over ons.
www.lemage-shop.nl