Als je een hoogwaardige bedrukking wilt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat jouw zelfgemaakte kleding van een uitstekende kwaliteit is en meerdere wasjes aankunt. Daarom bespreken we in dit artikel bespreken de beste drukmethoden voor het ontwerpen van je eigen kleding.

 

1. Direct to Garment (DTG) afdruk

Direct to garment, ook wel textieldruk genoemd, staat wellicht niet bekend als de beste kwaliteit prints, maar het is uitstekend als je in kleine oplages wilt drukken. Het is bovendien ook niet de meest kosteneffectieve manier van drukken voor grote oplagen, wat deze drukmethode echter wel een favoriet maakt voor startende bedrijven die net beginnen met het testen van hun marktconcept en slechts kleine hoeveelheden nodig hebben.

 

2. De Traditionele Zeefdruk

Voor het bereiken van een kwalitatieve bedrukking tegen een lage kostprijs per shirt, kun je ook kiezen voor de traditionele zeefdruk. De traditionele zeefdruk biedt in de meeste gevallen een betere bedrukking dan direct to garment (DTG) en heeft een zachter en minder gevoel van “dikke inkt”. Als je wilt dat jouw ontwerp aanvoelt alsof het deel is van de kleding, vraag dan om een “zachte hand” afdruk. Dit kan worden gerealiseerd met inkt op waterbasis of een speciale plastisol inkt.

 

3. De Digitale Zeefdruk

Dit is verreweg de beste mogelijkheid om prints van hoge kwaliteit met onbeperkte kleuren te realiseren. Deze drukmethode geeft je de kans om alle kleuren, fantastische kleurverlopen en superfijne details te printen. Bovendien zul je met deze drukmethode geen last hebben van scheuren of vervagen, zelfs niet na meer dan 50+ wasbeurten. De digitale zeefdruk kan gebruikt worden op zo goed als alle stoffen en kledingstukken.

 

Wil jij jouw eigen kleding ontwerpen en gebruik maken van een digitale zeefdruk? Kijk dan op Omnishirt.nl om direct aan de slag te gaan met een handige ontwerptool met tal van mogelijkheden om jouw creativiteit te uiten!

 

4. Plastisol warmteoverdracht

Met behulp van de plastisol warmteoverdracht kan een afbeelding geheel naar jouw wens worden gezeefdrukt op transferpapier. Je kunt plastisol inkt onder meer gebruiken om levendige ontwerpen voor t-shirts  te maken in uiteenlopende kleuren. Hierbij wordt het ontwerp dus eerst gedrukt op een speciaal transfer papier, om vervolgens aangebracht en uitgehard te worden op het kledingstuk.

 

Ontwerpen van plastisol inkt zijn gemakkelijk te drukken, ondoorzichtig op donkere kledingstukken en kunnen gebruikt worden voor vele soorten kleding en stoffen. Van een hoodie bedrukken tot een sporttrui, met een plastisol overdracht ben je ervan verzekerd dat je zeer goede kwaliteit in handen hebt en de print zelfs langer meegaat dan de levensduur van het kledingstuk!