Wist je dat een kledingrek je leven kan redden dan wel kan helpen om een TV-carrière te starten? Nee? Lees dan even verder … “De elegant geklede geheimagent vluchtte uit het casino in een poging zijn drie gevaarlijk uitziende achtervolgers kwijt te raken. De straat was er druk genoeg voor, maar hij had net iets extra’s nodig dat voor elkaar te krijgen. Aan de overkant zag hij een vrouw, die met enige moeite een zwaar behangen kledingrek over het trottoir duwde, gevolgd door een assistente met een exclusief aangeklede dressboy. Een korte sprint bracht de agent even uit zicht van zijn belagers, en met een soepele draaibeweging wist hij zijn opvallende lichtblauwe vest om te ruilen voor een lichtgrijs gestreepte overjas uit het kledingrek. De moderne gleufhoed van de dressboy werd het laatste slachtoffer van deze overval. Voor het wisselen van schoenen uit de schoenendoos was de tijd helaas te kort. Terwijl zijn achtervolgers zich richtten op het eerder kenmerkende blauw, zagen ze de man, die een wat oudere vrouw een arm bood voor de oversteek van de straat, volledig over het hoofd.”

 

kledingrek

 

Waar laat ik het allemaal?

Er zijn er onder ons, die zich nauwelijks druk maken over de kleding die ze dragen, maar het merendeel van de bevolking doet wel zijn best om er, afhankelijk van de gelegenheid, enigszins respectabel uit te zien. En dan is er ook nog een behoorlijke toplaag voor wie kleding de man, of de vrouw maakt. Ze hebben allemaal één ding gemeen: de kleren die ze hebben en die ze te pas en te onpas aanschaffen, moeten op een of andere manier netjes opgeborgen worden … tenzij je natuurlijk een gigantische sloddervos bent.

Kledingkasten vormen een prima oplossing met de kapstok, bijvoorbeeld thuis in de gang voor de jassen, sjaals en ander specifieke spullen die we nodig hebben voor buiten. Als je echter niet de ruimte meer hebt voor het plaatsen van extra kasten op sommige plaatsen in je huis, kan een kledingrek een uitgekiende oplossing zijn.

 

Waarom zou ik een kledingrek aanschaffen?

De belangrijkste reden hebben we al eerder genoemd: een kledingrek kan net dat beetje extra bieden zonder dat je daarbij een complete kast hoeft bij te zetten. Een ander groot voordeel van een kledingrek is dat het heel gemakkelijk is om er je niet opvouwbare kleding aan op te hangen. Zo kun je een klerenkast voornamelijk gebruiken voor leggoed en je kledingrek voor pakken, jurken en andere kleren, die je te allen tijde netjes wilt houden. Kledingrekken zijn verrijdbaar, gemakkelijk te verplaatsen naar willekeurig elke andere ruimte binnen- of buitenshuis.

 

Kenmerken van diverse modellen kledingrek

• Enkelvoudig: dit meest simpele model bestaat uit een raamwerk van twee horizontale en twee verticale roestvrijstalen stangen, waarbij de kleding opgehangen wordt aan de topstang.
• Dubbel: hierbij is de enkelvoudige uitvoering verdubbeld. Zowel in de enkele als dubbele uitvoering kan men ook gebruik maken van allerlei tussenstangen om zo nog meer opbergruimte te creëren.
• In hoogte verstelbaar: de draagstang kan in hoogte variëren, afhankelijk bijvoorbeeld van de lengte van de kleding.
• Opvouwbaar: het kledingrek kan zodanig opgevouwen worden, dat het eenvoudig opgeborgen kan worden, wanneer het niet gebruikt wordt.
• Met of zonder hoes: naast de kale stangconstructie kun je de kleding aan het kledingrek beschermen met behulp van een hoes, die om het gehele rek zit.
• Schoenenplateau: in plaats van een stang kan de onderkant ook een plateau vormen, waarin men schoenen of een schoenendoos kwijt kan.
• Luxe kledingrek: meerdere hangrails met verschillende legplanken in hoogte verstelbaar en zodoende aan te passen aan de ruimte, waarin het zijn plaats vindt.
• Dressboy: dit type kledingrek is meestal niet verrijdbaar en geschikt voor slechts een enkel kledingstuk of kledingcombinatie, een staande klerenhanger.

 

De mobiele service …

Er is een paar kenmerken, die het gebruik van een kledingrek uitstekend geschikt maken voor de veel reizende zakenman of –vrouw. Ook is een kledingrek ideaal voor vakantiedoeleinden. Kledingrekken kunnen opvouwbaar zijn, compact in gebruik en gemakkelijk te verrijden. Zo heb je al je kleding netjes bij de hand. Voor iedere zichzelf respecterende drager met een goede kledingcode is een kledingrek of dressboy een prima hulpmiddel voor het opbergen en in vorm houden van de benodigde kleding. En ja, ook voor de geheimagent is een kledingrek van levensbelang.